Gezgin Mühendisİlişkiler ÜzerineYAŞAMYAZARLAR

ACIMASIZ AŞKLAR

ACIMASIZ AŞKLAR

Bu yazı deli gibi sevip, bu aşkın ızdırabını iliklerine kadar yaşayanlara hitabendir.

aşk acısı
Karşılıksız aşk

Aşk öyle bir duygudur ki, hiç kimse bu duyguya bulaşıp başına iş almak istemez. O sebeple, eğer kalbimizde azıcık duygu oluşursa, hemen o ortamdan kaçmak uzaklaşmak isteriz. Bu bir çeşit self defans; yani kendini koruma iç güdüsüdür. Biliriz ki aşk, yakaladığı zaman affetmez.

Çünkü aşk; midenize yiyeceğiniz okkalı bir yumruktan çok daha fazla acıtır. Üstelik, maalesef bu acı öyle 1-2 günde geçen türden değildir. Size aylarca, hatta yıllarca çektirir. Beyninizi ve ruhunuzu ele geçirir. Bütün bedeninizle acıyı iliklerinize kadar hissedersiniz. Göz yaşlarınız sel olup gider. Teselliyi içki şişelerinde arar, ama bulamazsınız. Bu acının etkisiyle geceleri uyku nöbetleri geçirirsiniz. Sabah güne neşeyle başlayamaz, suratınızda donuk bir ifadeyle günü tamamlarsınız.

Aşk bazen yıllarca bir umut beklettirir. Bazen de kendinize olan saygınızı yitirip saçma sapan şeyler yapmanıza sebep olur. Aşk yüzünden beyninizin karar verme mekanizması düzgün çalışmaz ve kendinizi komik duruma düşürürsünüz. Aşık olduğunuz kişiyi bırakmak için yüzlerce sebep vardır ama siz bırakmamak için bir sebebe sıkıca tutunursunuz. Yaptığı her şeye anlam yüklemeye çalışırsınız, sizi umursamadığını bildiğiniz halde, onun adına  türlü türlü bahaneler üretirsiniz. Aşık olduğunuz kişinin olumlu ufacık bir sözü ile yeniden umutlarınız yeşerir, midenizde kelebekler uçuşmaya başlar ve tüm bedeninizi büyük bir sevinç ve heyecan kaplar. İşte böyle bir yalan dünyadır aşk. Sizi koskoca bir yalana inandırır.

Diğer insanlara karşı nötürsünüzdür. Hiç bir şey hissedemezsiniz. Karşınıza çıkan kişileri birer birer bu uğurda harcarsınız. Olmayacağını bildiğiniz halde zorlarsınız. Takıntılarınız sizi dipsiz bir kuyunun içine sürükler.

Aşk zincirlemedir. Sen birini seversin, senin sevdiğin başka birini, o başka biride bir başkasını. Bu zincirlemede herkes acı çekiyordur ama hiçbiri karşılıklı değildir.

İşte bu sebeptendir ki, insanlar aşık olacağını anlağı anda, ters istikamete doğru kaçmaya başlar.

Çünkü aşkın acıması yoktur…

 

Gezgin Mühendis

İletişim için:

Yazar: kateusaa@gmail.com

Editör: editor@objedergi.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu