Gezgin MühendisGÜNDEMHikayelerSerbest YazılarYAŞAMYAZARLAR

40 METREKARE AMERİKA

40 METREKARE AMERİKA

Ekmeğini taştan çıkaran, azimli, biraz da yaşadığı ortamın bunaltıcı şartlarından dolayı, kendini işe adamış bir kız varmış. Özgürlüğüne o kadar düşkünmüş ki bu kızımız, yaşadığı ülkedeki baskılara, yönetim şekline, sömürülmeye dayanamayıp Amerika ‘ya yerleşmiş.

***

Amerika ‘ya geldiği ilk günler rüya gibiymiş. Her taraf yemyeşil, insanlar çok kibar ve saygılı, evler müstakil, önünde kocaman bahçeli, havuzlu, şirin mi şirin… Çimler biçilmiş, her şey aşırı temiz ve düzenli, yüzüklerin efendisindeki Hobitlerin evleri gibi, arabalar ve benzin çok ucuz, alabildiğine özgürlük… Tam bir Amerikan Dream.

Fakat bir şey var ki; hayat aşırı pahalı, ev kiraları uçuk, sebze-meyve yanına yaklaşamıyorsun bile. Ha, 7/24 hamburger yemek istersen, MC Donalds ‘da kimyasal hamburger 1$… Kısacası çalışmadan, cebindeki parayla ancak 1 ay dayanabiliyorsun. Bu kızımız da çalışmaya başlamış. Kendini para kazanmaya öyle kaptırmış ki, iş-ev, iş-ev, bu şekilde 5-6 yıl geçirmiş.

***

Nihayet, “Artık Amerika ‘yı keşfetme zamanı, dilediğim yere gidebilirim..!“ dediğinde ise, pat diye, dünyayı kasıp kavuran bir hastalık baş göstermiş. İş yerleri kapanmış, sokağa çıkma yasakları gelmiş. Bir türlü fırsat bulup kullanamadığı, sitenin o muhteşem havuzu, spor salonları, kafeler, alışveriş merkezleri kapatılmış ve bu kızımız, özgürlük için geldiği Amerika ‘da, kırk metrekarelik bir eve aylarca hapsolmuş. Şimdi, o arkasına bakmadan kaçtığı ülkesine, geride bıraktığı sevdiklerine de dönemez olmuş.

***

Her şeye rağmen, bu kızımız halen özgür hissediyor çünkü; hiç kimse onun

-Ne düşünüp, düşünmeyeceğine,

-Ne yazıp, yazmayacağına,

-Ne söyleyip ne söyleyemeyeceğine müdahale etme hakkına sahip değil. Kendisi 40 metrekare de yaşıyor ama düşünceleri olabildiğince özgür…

 

Gezgin Mühendis

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu